Rundt om Mariager Fjord

     Det er lørdag, Michael har været hos bageren, klokken er 9.30, vi er godt i gang med dagens avis til kaffen og rundstykkerne.
     Solen skinner, sikken dog et dejligt vejr.
- Skal vi køre en tur ?
- Hvad med Mariager Fjord ?

Ulla og
Michael's
hjemmeside

Ørkenrejser

Sahara

Island

Australien

Hærvej

Bramslev Bakker.

Fjordtur

New York

Wales

Norge

Berlin

New Zealand

Provence

Rejsebil

Ulla's Billeder

Scenografi

Artikel i Midt-jyllands Avis

Fyrkat
     Når man bor i Midtjylland kommer man hurtigt "nogen steder". En stump af Hærvejs-cykelruten leder os til vikingeborgen Fyrkat, men rutens videre forløb er blevet plastret til med forbudsskilte, det kan de ikke være bekendt.
     På havnen i Hobro kigger vi lidt på kort og beslutter os for at se nærmere på fjordens nordside. Vi havde ikke forestillet os at der er så meget at se på. Vi forsøger at køre ind ad diverse veje som vi på kortet kan se, fører ned til fjorden og her er nogle naturperler af en sjælden karat.
     På Hjerritsdalsvej skal vi rundt om en stor gård (Lille Skovsgård) og kommer til den mest betagende udsigt over fjorden og ud over en meget dyb slugt med vildtvoksende tujaer overalt. På skrænterne ligger nogle små sommerhuse af meget ældre dato.
     Det viser sig, at området er udlagt som vildtreservat, og ude i fjorden står lystfiskere i vand til livet og svinger "fluerne". Vi går en frisk tur i det fine forårsagtige vejr og kan konstatere at lærken er kommet.

Bramslev Bakker
     Bramslev Bakker, står der på kortet. Vi kommer ned til en stor parkeringsplads der ligger meget højt over fjorden, her er også en storslået udsigt, der er en gammel restaurant, den er lukket for vinteren. Men der er en vej bag om bygningen, en lille kasse ved indkørslen opfordrer til at lægge 5,- kr i bøtten hvis man vil benytte "bjergvejen" ned til fjorden, hvilket vi selvfølgelig gør. Meget fint sted.
     Lundshøj er det næste sted vi kommer til, her kører vi et langt stykke gennem skoven og ned til en dæmning over Keilstrup Sø. Skoven går næsten helt ud til vandet, der er kun lige plads til vejen, der kommer ud ved Stinesminde Havn, et miniput fiskerleje.
     Området ved Ouegård Mølle, er nu også blevet sat til med forbudsskilte, så vi opgiver den lille markvej bag om det sidste hus, der var ellers en hel fin tur gennem skoven.

Vive havn
     Vive lystbådehavn er en lille hyggelig havn der oven i købet henvender sig på en god og positiv måde til de besøgende, ikke noget med de sædvanlige "forbudt skilte" alle steder.
     Det var bare en lille ekstra sløjfe på turen. Pludselig er vi i Hadsund. Vi kører omkring havnen, over broen og tager vejen på den sydlige side af fjorden, ved Assens er der ny omfartsvej, men vi kører ned langs kysten, forbi det gamle fabriksområde, der er blevet  sat i stand og nu er en slags erhvervspark. 

Mariager
     Vi kigger ind i remissen hos Mariager-Handest veteranbane og indsnuser lidt af det gode gamle håndværk. Hos bageren køber vi et par fastelavnsboller med flødeskum og kører så op til  udsigtspunktet Hohøj og laver os en god kop kaffe mens vi sidder i solen og nyder det fine vejr.
     Det er ved at være tid at vende næsen hjemad, hvis det skal ske ved dagslys, men nu vi er på de kanter skal vi lige omkring Dyrby Krat og Ulvholm Slot Voldsted. Indtil nu er alt foregået på veje, hvor en almindelig bil kan køre, men her får vi brug for alle vognens terrængående evner for at komme igennem de dybe hjulspor.
     Videre gennem engen vest for Gassum, tværs over Asferg Mose og så skal vi lige omkring Fussingø, gennem Troldskoven, forbi Gammel Skjern Voldsted. Og så bliver det alligevel mørkt inden vi når hjem.
     Atter en dejlig dag, godt hjulpet af et næsten forårsagtige vejr. Turen blev på 140 km, og vi var afsted i 7 timer - sådan !

Ulla Häll

Anne og Ove
i New Zealand

MC tiden

MC med Ski

Om at lave  Hjemmeside

Landskabet veksler mellem dale og bakker -

Erfaringer med
AutoCad

- på nordsiden af Mariager Fjord.

Thule

Toyota FJ45

Galvaniseret
Fiat 126

Links

Flade kyststrækninger -

- et enkelt hus

- en bro til måger. 

- og en lille havn.

Hjulsporet forbi Ulvholm Slot Voldsted byder på lidt af hvert.